Kerti pavilon – élvezhető nyár

Így a nyár közepén mindenki szívesen ül ki a kertbe akár pihenni, akár dolgozni. Azonban ezt a tűző nap hamar elronthatja – persze ha nem napozni megyünk -.. Egy napernyő felállításával hamar orvosolhatjuk a problémát, azonban ha már ketten hárman, vagy többen szeretnénk a kertben jól érezni magunkat, akkor az nem elég.. A célra a legalkalmasabb, ha építünk magunknak egy kerti pavilont. Bizony, magunknak is meg tudjuk csinálni, ha ügyesek vagyunk. Ha pedig a kétkezi munkát választjuk a kész változat vásárlása helyett, akkor egy sokkal egyedibb pavilont kaphatunk, amit akár a barátainkkal is összebarkácsolhatunk egy kertiparty keretein belül.

Milyen anyagot válasszak?

Persze ez függ a kert összképétől, stílusunktól, de a legalkalmasabb mégiscsak a faalapzat építése. Talán a modern kerti kiülő stílus legelterjedtebb pavilonformája a hatszög alak, de persze ez is egyedileg változtatható – főleg, ha magunknak csináljuk- épp ettől kapja meg igazi szépségét. Azt, hogy mivel fogassuk egymáshoz az apróbb darabokat, arról az Ettől nem reped a fa bejegyzésünkben olvashatsz, amiből megtudhatod, miért a reisser csavart ajánljuk neked. A tetőt is teljesen egyedire szabhatjuk és szinte bármilyen anyagból elkészíthetjük. Nézz körül a lemez árak oldalunkon. 

A tető

A tető a hagyományos csúcsban összefutó helyett akár sátortetőt, vagy akár lapostetőt is. De hogy mi borítsa a pavilonunkat, az más kérdés. Cserepet azért csak ne tegyünk rá, hisz ha magunknak csináljuk, sok mindenre oda kell figyelni, hogy később se essen le egy cserép sem a fejünkre, vagy hogy megbírja a cserepek súlyát maga az alap.. Sokak itt is a fát részesítik előnyben, azonban ha kifelejtjük a folyamatos kezelést, pár éven belül kezdhetjük újra a pavilonunk építését.. Elterjedt még az OSB lap használata, de szinte ugyanaz a helyzet, mint a fával. Ezt egyébként általában Bitumenes zsindellyel fedik, de a legigényesebb pavilon tetejét csak nem így képzeljük el.

Ha még a fahatást is meg szeretnénk tartani a tetőn is, azonban szeretnénk, hogy időtálló legyen minden szempontból, kezelni se igazán kelljen, akkor a legmegfelelőbb választás, ha lemeztetőt helyezünk el a pavilonunkon. Nem.. most nem a trapézlemez tetőre gondolok. Egy síklemezes famintás fedés nagyon elegáns, modern, de mégis minimalista stílust kölcsönöz majd a pavilonunknak. Persze bármilyen színben választhatjuk ezeket és a legjobb, hogy akár méretre vágva is megrendelhetjük őket.