Gyakori kérdések és válaszok cserepeslemez használata esetén

A cserepeslemez a trapézlemez mellett az egyik legmodernebb tetőfedési módnak számít, mely rohamosan terjed Magyarországon is. Összeszedtünk néhány gyakori kérdést a témában, hogy a cserepeslemez tető iránt érdeklődők választ kapjanak a kérdéseikre.


Mi az a cserepeslemez?

A cserepeslemez olyan tetőfedő anyag, ahol a fémlemezt a tetőcserép mintájára hengereljük, préseljük. Ez sokkal könnyebb és egyben tartósabb fedési megoldást is jelent. A megtakarított tömeg akár 90%-ot is jelenthet a klasszikus kerámia vagy betoncseréphez viszonyítva. Mivel gyártását gépek végzik, így szinte bármilyen méretre, mm pontossággal legyártható, akár a ft költséget előre megadva. A cserepeslemez árak tekintetében is felveszi a kesztyűt a többi tetőfedési megoldással.

Miből készül a cserepeslemez?

A cserepeslemez horganyzott acélból készül, mely nem szív magába vizet, így télen nem is tud szétfagyni. Külső felületén egy poliészter festékréteggel is bevonják, hogy a napnak és az UV-sugaraknak ellenálljon és igazán szép legyen.

Milyen színben kapható?

Fényes bevonatok

Kéri bádog színminta - Fehér - ral9010
Kéri bádog színminta - Ezüst - ral9006
Kéri bádog színminta - Antracitmetál - ral9007 m
Kéri bádog színminta - Antracitszürke - ral7016 m
Kéri bádog színminta - Téglavörös - ral8004
Kéri bádog színminta - Rézvörös - ral8003
Kéri bádog színminta - Barna - ral8017
Kéri bádog színminta - Sötét zöld - ral6003
Kéri bádog színminta - Középkék - ral5010

Matt struktúrált bevonatok

Kéri bádog színminta - Matt Téglavörös - ral8004 m
Kéri bádog színminta - Matt Dióbarna - ral6022 m
Kéri bádog színminta - Matt Antracitszürke - ral7016 m
Kéri bádog színminta - Matt Fekete - ral9005 m

Dekor bevonatok

Kéri bádog színminta - Aranytölgy - 3D
Kéri bádog színminta - Sötét dió - 3D
Kéri bádog színminta - Mediterrán - dekor
Kéri bádog színminta - Kőminta - Dekor
Kéri bádog színminta - Matt sötét dió - dekor


Milyen épületre szerelhető fel cserepeslemez tető?

A cserepeslemez igazán univerzális felhasználású, hiszen egyaránt megfelel a lakóépületek, de az ipari épületek számára is. A lakossági felhasználás mellett egyre többször tűnik fel áruházaknál, egészségügyi intézeteknél, irodáknál vagy azbesztpalával fedett régi tetőknél.

Mekkora hajlásszögtől alkalmazható?

A cserepeslemez ebben is sokkal jobban teljesít a klasszikus tetőcserepeknél, hiszen már akár a tető 14 fokos hajlásszögétől felhelyezhető. Ezzel korábban soha nem látott rugalmasságot ad az építtetők vagy felújíttatók kezébe.

Milyen a cserepeslemez felülete?

A cserepeslemez felülete sima, esztétikus. Nem tapad meg rajta a moha vagy más szennyeződés, mivel ezeket az eső könnyen lemossa. Gyártása flexibilis, így Ön olyan cserépméretet rendel, amelyet jónak lát, nem kötik a hagyományos méretek.


Hogyan kell felrakni a cserepeslemezt a hagyományos cserepekhez képest?

A cserepeslemez könnyebb súlyából adódóan sokkal könnyebben felrakható, mint a hagyományos kerámia vagy betoncserepek. Tömege mindössze 4,5 kg/m2, ami kb. tizede a klasszikus cserepek tömegének.

A cserepeslemez lécezése

Az első lécet a szarufa végére kell rögzíteni, majd a következőt ettől 27 centiméterre, a többi lécet pedig 40 centiméterenként.

Szükséges anyagmennyiség kiszámítása

A cserepeslemez felhelyezéséhez szükséges anyagok kiszámításában is tudunk segíteni. Ehhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szívesen segítünk a kiválasztott cserepeslemez anyagmennyiségének és a szükséges elemek kiszámításában, sőt a tetőfedéshez szükséges eszközökhöz is tanácsot adunk, amelyeket egyben meg is vásárolhat nálunk.

Kiszámoljuk Önnek a lemez, a lécek és minden más felhasználandó anyag mennyiségét és árkalkulációt végzünk a megfelelő választás érdekében.


Mire figyeljen cserepeslemez szállításkor és tároláskor?

A cserepeslemez nagyon ellenálló, de a többi építőanyaghoz hasonlóan a szállítás közben megsérülhet. Felülete megkarcolódhat, anyaga elhajolhat, eltörhet, ami nagyban befolyásolja későbbi tartósságát. Természetesen ezek a tényezők csak komoly behatások esetén értendők, hiszen a cserepeslemez elképesztően strapabíró, teherbíró acélból készül.

A cserepeslemez szállításának módja

Ha lehet, az elemek mozgatása mindig kézi erővel történjen, nehogy a gépi erő kárt tegyen benne. A rögzítéskor spanifer használata ajánlott, amely nem sérti fel vagy karcolja meg a cserepeslemez anyagát.

Láncok és kötelek

Az erős kötelek vagy láncok károsíthatják a cserepeslemez felületét, így ezek használatát érdemes elkerülni.

Tárolás

A lemezek felszerelés előtti tárolásakor gondoskodni kell róla, hogy a talaj nedvessége ne érje, ne legyen kitéve nagy hőingadozásnak és nagy mennyiségű esőnek. Ezek a természeti elemek ugyanis teljesen másképp hatnak a nem felszerelt lemezekre, mint amikor már az elemek a rögzítésre kerültek a tetőn. A cserepeslemezt érdemes döntve, szellős helyen tárolni, hogy a rajta kicsapódó pára le tudjon folyni a felületéről.


Hagyományos tetők felújítása cserepeslemez segítségével

Előbb-utóbb mindegyik tető felújításra szorul, a cserepeslemez viszont az ilyen feladatokra is ideális megoldást jelent.


A cserepeslemez használatával gyorsan és jelentős költséget megtakarítva újítható fel a ház tetőzete. Nem mellesleg valóban modern, generációkon átívelő minőségi kinézetet adhatunk a felújított épületnek.

Le kell szedni a régi réteget?

Amennyiben lehetséges, a cserepeslemez akár a régi rétegre is felhelyezhető, hiszen alig van tömege. Ha a tető szerkezete elbírta a korábbi megoldást, akkor az új cserepek felhelyezése nem jelent majd jelentős megterhelést.

Milyen méretű tető újítható fel ezzel a megoldással

Mivel a cserepeslemez egyedi méretben is gyártható, így a legtöbb tető felújítására található ideális megoldás. Az új réteg kiváló anyagának köszönhetően akár 30-40 évig is bírja az időjárás viszontagságait.


A cserepeslemezek előnyeiA cserepeslemezek nagy előnye a hagyományos cseréphez képest, hogy a tető súlyát töredékére képes csökkenteni a hagyományos cserépéhez képest, míg teherbírása, acél jellegét tekintve jelentősen megnő. Mivel a cserepeslemezek nem vesznek fel folyadékot, ezért a környezeti károkból (esővíz, fagy) keletkező károk gyakorlatilag nem léteznek, amennyiben cserepeslemezzel készül a tetőfedés. Másik nagy előnye, hogy sima felületének köszönhetően nagyon nehezen tapad meg rajta szennyeződés, ezért összehasonlíthatatlanul tovább marad meg újszerű kinézete.

Mivel az illesztéshez szükséges elemek ugyanolyan színben kaphatók, mint maga a cserepeslemez, így maga a tető is homogénebb, letisztultabb kinézetet kaphat, mintha hagyományos cseréppel fednénk a tetőt. Mivel a cserepeslemez olyan könnyű, az sem jelenthet problémát egy tető szerkezetében, ha a régi tetőzet kerül lefedésre vele.

Azt gondolhatnánk, hogy a cserepeslemez anyaga miatt nagyon hangos tud lenni erősebb zivatarok, heves eső esetén, ami részben igaz is lehet. Azonban mindez megfelelő szigeteléssel és tetőfóliázással nagy mértékben csökkenthető. Megfelelő használat esetén alig észrevehető a különbség a hagyományos cserép és a cserepeslemez zajterhelése között.

Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat Sütikezelés
KATTINTS ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT!