Cserepeslemez kínálatunk

"Kátya" cserepeslemez

6020mm hosszúságig méretre gyártva, 350- vagy 400mm modul hosszúság mellett, a szimmetrikus forma leegyszerűsíti a felszerelést és egységes, esztétikai hatást biztosít.

"Rózi" moduláris cserepeslemez

Modern forma, innovatív megoldásokkal! Cserepeslemezt moduláris rendszerben gyártjuk, ami nagymértékben csökkenti a szállítási költséget, egyszerűsíti a tárolást és rendkívül jó optimalizálható az anyagveszteség is.

Gyakori kérdések és válaszok cserepeslemez használata esetén

A cserepeslemez a trapézlemez mellett az egyik legmodernebb tetőfedési módnak számít, mely rohamosan terjed Magyarországon is. Összeszedtünk néhány gyakori kérdést a témában, hogy a cserepeslemez tető iránt érdeklődők választ kapjanak a kérdéseikre.

Mi az a cserepeslemez?

A cserepeslemez olyan tetőfedő anyag, ahol a fémlemezt a tetőcserép mintájára hengereljük, préseljük. Ez sokkal könnyebb és egyben tartósabb fedési megoldást is jelent. A megtakarított tömeg akár 90%-ot is jelenthet a klasszikus kerámia vagy betoncseréphez viszonyítva. Mivel gyártását gépek végzik, így szinte bármilyen méretre, mm pontossággal legyártható, akár a ft költséget előre megadva.

A cserepeslemez árak tekintetében is felveszi a kesztyűt a többi tetőfedési megoldással.

Miből készül a cserepeslemez?

cserepeslemez alapanyaga kiváló horganyzott acél, mely nem szív magába vizet, így télen nem is tud szétfagyni. A lemezeket külső felületükön egy poliészter festékréteggel is bevonják , hogy a napnak és az UV-sugaraknak ellenálljon és igazán szép legyen.

Milyen épületre szerelhető fel cserepeslemez tető?

Családi házak, ipari és kereskedelmi épületek esetében is használható?

A cserepeslemez igazán univerzális felhasználású, hiszen egyaránt megfelel a lakóépületek, de az ipari épületek számára is. A lakossági felhasználás mellett egyre többször tűnik fel áruházaknál, egészségügyi intézeteknél, irodáknál vagy azbesztpalával fedett régi tetőknél. A tető méretét tekintve gyakorlatilag nem számít a befedendő m 2 mennyisége.

Mekkora hajlásszögtől alkalmazható?

A cserepeslemez ebben is sokkal jobban teljesít a klasszikus tetőcserepeknél, hiszen már akár a tető 14 fokos hajlásszögétől felhelyezhető. Ezzel korábban soha nem látott rugalmasságot ad az építtetők vagy felújíttatók kezébe.

Milyen a cserepeslemez felülete?

A cserepeslemez felülete sima, esztétikus. Nem tapad meg rajta a moha vagy más szennyeződés, mivel ezeket az eső könnyen lemossa. Fontos megjegyezni, hogy gyártása flexibilis, így Ön olyan cserépméretet rendel, amelyet Ön a legjobb megoldásnak ítél, nem kötik a hagyományos méretek.

A cserepeslemez felszerelése: miben különbözik, a hagyományos cserép felrakásától?

A cserepeslemez könnyebb súlyából adódóan sokkal egyszerűbb módon felrakható, mint a hagyományos beton vagy kerámia cserepek. Tömege mindössze 4,5 kg/m2, ami kb. tizede a klasszikus cserepek tömegének.

A cserepeslemez lécezése

Az első lécet a szarufa végére kell rögzíteni, majd a következőt ettől 27 centiméterre, a többi lécet pedig 40 centiméterenként.

Szükséges anyagmennyiség kiszámítása

A cserepeslemez felhelyezéséhez szükséges anyagok kiszámításában is tudunk segíteni.
Ehhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Csakúgy, mint a trapézlemez esetében, szívesen segítünk a kiválasztott cserepeslemez anyagmennyiségének és a szükséges elemek kiszámításában, sőt a tetőfedéshez szükséges eszközökhöz is tanácsot adunk, amelyeket egyben meg is vásárolhat nálunk.

Kiszámoljuk Önnek a lemez, a lécek és minden más felhasználandó anyag mennyiségét és árkalkulációt végzünk a megfelelő választás érdekében.

Mire figyeljen cserepeslemez szállításkor és tároláskor?

A cserepeslemez nagyon ellenálló, de a többi építőanyaghoz hasonlóan a szállítás közben megsérülhet. Felülete megkarcolódhat, anyaga elhajolhat, eltörhet, ami nagyban befolyásolja későbbi tartósságát. Természetesen ezek a tényezők csak komoly behatások esetén értendők, hiszen a cserepeslemez elképesztően strapabíró, teherbíró acélból készül.

A cserepeslemez szállításának módja

Ha lehet, az elemek mozgatása mindig kézi erővel történjen, nehogy a gépi erő kárt tegyen benne. A rögzítéskor spanifer használata ajánlott, amely nem sérti fel vagy karcolja meg a cserepeslemez anyagát.

Láncok és kötelek

Az erős kötelek vagy láncok károsíthatják a cserepeslemez felületét, így ezek használatát érdemes elkerülni.

Tárolás

A lemezek felszerelés előtti tárolásakor gondoskodni kell róla, hogy a talaj nedvessége ne érje, ne legyen kitéve nagy hőingadozásnak és nagy mennyiségű esőnek. Ezek a természeti elemek ugyanis teljesen másképp hatnak a nem felszerelt lemezekre, mint amikor már az elemek a rögzítésre kerültek a tetőn. A cserepeslemezt érdemes döntve, szellős helyen tárolni, hogy a rajta kicsapódó pára le tudjon folyni a felületéről.

Hagyományos tetők felújítása cserepeslemez segítségével

Előbb-utóbb mindegyik tető felújításra szorul,
a cserepeslemez viszont az ilyen feladatokra is
ideális megoldást jelent.

A cserepeslemez használatával gyorsan és jelentős költséget megtakarítva újítható fel a ház tetőzete. Nem mellesleg valóban modern, generációkon átívelő minőségi kinézetet adhatunk a felújított épületnek.

Le kell szedni a régi réteget?

Amennyiben lehetséges, a cserepeslemez akár a régi rétegre is felhelyezhető, hiszen alig van tömege. Ha a tető szerkezete elbírta a korábbi megoldást, akkor az új cserepek felhelyezése nem jelent majd jelentős megterhelést.

Milyen méretű tető újítható fel ezzel a megoldással

Mivel a cserepeslemez egyedi méretben is gyártható, így a legtöbb tető felújítására található ideális megoldás. Az új réteg kiváló anyagának köszönhetően akár 30-40 évig is bírja az időjárás viszontagságait.

A cserepeslemezek előnyei

A cserepeslemezek nagy előnye a hagyományos cseréphez képest, hogy a tető súlyát töredékére képes csökkenteni a hagyományos cserépéhez képest, míg teherbírása, acél jellegét tekintve jelentősen megnő. Mivel a cserepeslemezek nem vesznek fel folyadékot, ezért a környezeti károkból (esővíz, fagy) keletkező károk gyakorlatilag nem léteznek, amennyiben cserepeslemezzel készül a tetőfedés. Másik nagy előnye, hogy sima felületének köszönhetően nagyon nehezen tapad meg rajta szennyeződés, ezért összehasonlíthatatlanul tovább marad meg újszerű kinézete.

Mivel az illesztéshez szükséges elemek ugyanolyan színben kaphatók, mint maga a cserepeslemez, így maga a tető is homogénebb, letisztultabb kinézetet kaphat, mintha hagyományos cseréppel fednénk a tetőt legyen szó családi házról vagy kereskedelmi, ipari épületekről. Végülis nem mindegy egy épület kinézete. Mivel a cserepeslemez olyan könnyű, az sem jelenthet problémát egy tető szerkezetében, ha a régi tetőzet kerül lefedésre vele.

Azt gondolhatnánk, hogy a cserepeslemez anyaga miatt nagyon hangos tud lenni erősebb zivatarok, heves eső esetén, ami részben igaz is lehet. Azonban mindez megfelelő szigeteléssel és tetőfóliázással nagy mértékben csökkenthető. Megfelelő használat esetén alig észrevehető a különbség a hagyományos cserép és a cserepeslemez zajterhelése között.

 

Cserepeslemez típusok

    • A cserepeslemez típusok két osztályba sorolhatók:

 

  • Moduláris (kis elemes cserepeslemez), melynek hosszúsága a Rózi esetében 82 cm, nettó szélessége pedig 121 cm.
  • Hagyományos cserepeslemez. 1-6 m-ig gyártható (Kátya, Lindab).

Mindegyik változat szimmetrikus formával rendelkezik, melynek előnye például, hogy kevesebb hulladékkal jár az építkezés során és a tetőfedő szakemberek körében is nagyon kedvelt, hiszen a lemez elemek nagyon egyszerű módon szerelhetők. Cserepeslemez árak: FAD nyilatkozattal termékeink nettó áron vásárolhatóak meg. Végfelhasználók pedig bruttó áron kaphatják meg azokat.

Cserepeslemez árak

Vásároljon közvetlenül cserepeslemez gyártótól!

A lemezeket többféle színben és variációban kínáljuk szükség szerint.
Nem kell várni hosszú hónapokat, keressen minket és beszéljük meg a részleteket!

A Kéri Bádog által gyártott cserepeslemezek színek széles skálán elérhetők.

Fényes lemez színek, bevonatok

Struktúrált matt lemez színek, bevonatok

Speciális dekor bevonattal

cserepeslemez szürke 1
cserepeslemez tető