Cserepeslemez kínálatunk

A Kéri Bádog egyedülálló, hagyományos és moduláris cserepeslemezek gyártásával és forgalmazásával segíti az építkezőket és felújítókat abban, hogy a tetőfedés gondja több évtizedre lekerüljön a vállukról. Olyan minőségi megoldást kínálunk vásárlóinknak, amely az esztétikus mégis tartós és hosszú távú megoldást jelent a tetőfedés során. Családi házak, gazdasági, államigazgatási épületek, melléképületek, nyaralók számára mind remek választás a cserepeslemez tető.

akciós cserepeslemezek

AKCIÓS CSEREPESLEMEZEK

Folyamatosan változó cserepeslemez kínálatunkat itt tekintheted meg.

Rózi moduláris cserepeslemez

"Rózi" moduláris cserepeslemez

Modern forma, innovatív megoldásokkal! Ezt a cserepeslemezt moduláris rendszerben gyártjuk, ami nagymértékben csökkenti a szállítási költséget, egyszerűsíti a tárolást és rendkívül jó optimalizálható az anyagveszteség is.

Kátya cserepeslemez

"Kátya" cserepeslemez

6020 mm hosszúságig méretre gyártva, 350- vagy 400 mm modul hosszúság mellett, a szimmetrikus forma leegyszerűsíti a felszerelést és egységes, esztétikai hatást biztosít házak, épületek számára.

Lindab lpa-l cserepeslemez

Lindab LPA-L cserepeslemez

Profilozott acéllemez klasszikus cserépmintázattal. Tökéletes választás családi házaktól közösségi épületekig egyaránt, ötvözve a hagyományos építészeti stílust modern technológiával magastetőkhöz, minimum 14°-os tető esetén.

lindab scandic cserepeslemez

Lindab Scandic cserepeslemez

A Lindab Scandic egy modern, dinamikus cserépmintázatú profilozott acéllemez, amely kontúros vágási felületével könnyű és esztétikus tetőlezarást biztosít. A rejtett rögzítése beázásmentes és biztonságos fedést garantál, míg a fix hosszméret gyorsaságot és egyszerűséget biztosítja.

Lindab RUSTICA kőzúzalékos cserepeslemez

Lindab RUSTICA kőzúzalékos cserepeslemez

A hagyományos és mediterrán tetők modern képviselője. Rusztikus vörös színével az autentikus hódfarkú tetők érzetét kelti, de 4 különbböző színben rendelhető.

TARTALOMJEGYZÉK MUTAT

Hosszan tartó tetőfedő megoldást keresel? A megoldás a cserepeslemez a Kéri Bádogtól!

Magyar gyártású cserepeslemez, amelyet raktárról szállítunk, vagy ha az ideális megoldás éppen nem elérhető, akkor rövid határidővel legyártjuk és akár házhoz is szállítjuk. Ha pedig a tervezés során esetleg elszámoltad a mennyiséget, rövid határidővel ugyanazt a minőséget fogjuk szállítani. KIS MENNYISÉGBEN IS RENDELHETŐ!

A végeredmény az egyedi igényekhez igazodó tökéletes cserepeslemez.

Ügyfélszolgálatunk bármilyen kérdésben rendelkezésére áll. Fordulj hozzánk már a tervezési szakaszban, mert segítünk a megfelelő mennyiség kiszámításában, hogy minél kevesebb felesleges anyag kerüljön kidobásra a tetőfedés után. Méretre gyártás is kérhető.

HÍVJ MINKET, ha konkrét árak, felhasználhatóság, színskála vagy minőség után érdeklődnél és segítünk eloszlatni a bizonytalanságokat. Kiváló minőségű cserepeslemez gyártása garanciával.

Rózi fa hatású cserepeslemez

fa hatású cserepeslemez

Kátya fényes barna cserepeslemez

fényes dió barna cserepeslemez

matt dióbarna cserepeslemez

matt sötét dió cserepeslemez

Kátya fényes matt téglavörös cserepeslemez

fényes téglavörös cserepeslemez

antracit cseréplemez tető

antracit cseréplemez tető

cserepeslemez tető

téglavörös cserepeslemez tető

Cserepeslemezeink jellemzői

Tulajdonság Érték
Lemezvastagság 0,5 mm
Súly 4,5-6 kg/ m²
Hasznos szélesség 1-6 m
Lemezhosszúság 1-1,2 m
Színek fényes, matt
Festékvastagság 25-45 μ

 

Cserepeslemez típusok

A cserepeslemez típusok két osztályba sorolhatók:

  • Kis elemes ( moduláris cserepeslemez), melynek hosszúsága a Rózi esetében 82 cm, vastagsága 0,5 mm, nettó, hasznos szélessége pedig 121 cm.
  • Hagyományos cserepeslemez. 1-6 m-ig gyártható (Kátya, Lindab).

Mindegyik változat szimmetrikus formával rendelkezik, melynek előnye például, hogy kevesebb hulladékkal jár az építkezés során és a tetőfedő szakemberek körében is nagyon kedvelt, hiszen a lemez elemek egyszerű módon szerelhetők és letisztult megjelenést nyújt.

Cserepeslemez árak

FAD nyilatkozattal termékeink nettó áron vásárolhatóak meg. Végfelhasználók pedig bruttó áron kaphatják meg azokat.

A cserepeslemez árak erre a linkre kattintva érhetőek el. 

Vásárolj közvetlenül a gyártótól!

A lemezeket többféle színben és variációban kínáljuk szükség szerint. A hagyományos cserép színek is megtalálhatóak kínálatunkban. Nem kell várni hosszú hónapokat.

A cserepeslemez főbb jellemzői

A cserepeslemezek nagy előnye a hagyományos cseréphez képest, hogy a tető súlyát töredékére képes csökkenteni a hagyományos cserépéhez képest, míg teherbírása, acél jellegét tekintve jelentősen megnő. Mivel a cserepeslemezek nem vesznek fel folyadékot, ezért a környezeti károkból (esővíz, fagy) keletkező károk gyakorlatilag nem léteznek, amennyiben cserepeslemezzel készül a tetőfedés.
Másik nagy előnye, hogy sima felületének köszönhetően nagyon nehezen tapad meg rajta szennyeződés, ezért összehasonlíthatatlanul tovább marad meg újszerű kinézete.

Mivel az illesztéshez szükséges elemek ugyanolyan színben kaphatók, mint maga a cserepeslemez, így a tető is homogénebb, letisztultabb kinézetet kaphat, mintha hagyományos cseréppel fednénk azt, legyen szó családi házról vagy kereskedelmi, ipari épületekről. Mivel a cserepeslemez könnyű, az sem jelenthet problémát egy tető szerkezetében, ha a régi tetőzet kerül lefedésre vele.

Azt gondolhatnánk, hogy a cserepeslemez anyaga miatt nagyon hangos tud lenni erősebb zivatarok, heves eső esetén, ami részben igaz is lehet. Azonban mindez megfelelő szigeteléssel és tetőfóliázással nagy mértékben csökkenthető. Megfelelő használat esetén alig észrevehető a különbség a hagyományos cserép és a cserepeslemez zajterhelése között.

 

A Kéri Bádog által forgalmazott cserepeslemezek

Gyakori kérdések és válaszok a lemezek felhasználása esetén

A cserepeslemez a trapézlemez mellett az egyik legmodernebb tetőfedési módnak számít, mely rohamosan terjed Magyarországon. Összeszedtünk néhány gyakori kérdést a témában, hogy a cserepeslemez tető iránt érdeklődők választ kapjanak a kérdéseikre.

Mi az a cserepeslemez?

A cserepeslemez olyan tetőfedő anyag, ahol a fémlemezt a tetőcserép mintájára hengereljük, préseljük. Ez sokkal könnyebb és egyben tartósabb fedési megoldást is jelent. A megtakarított tömeg akár 90%-ot is jelenthet a klasszikus kerámia vagy betoncseréphez viszonyítva. Mivel gyártását gépek végzik, így szinte bármilyen méretre, mm pontossággal legyártható, így akár az ár ft-ra pontosan megadható.

Miből készül a cserepeslemez?

cserepeslemez alapanyaga kiváló horganyzott acél, mely nem szív magába vizet, így télen nem tud szétfagyni. A lemezeket külső felületükön egy poliészter festékréteggel is bevonják , hogy a napnak és az UV-sugaraknak ellenálljon és szép maradjon.

Milyen épületre szerelhető fel cserepeslemez tető?

Családi házak, ipari és kereskedelmi épületek esetében is használhatunk cserepeslemezt?

A cserepeslemez igazán univerzális felhasználású, hiszen egyaránt megfelel a családi házak, lakóépületek, de az ipari épületek számára is. A lakossági felhasználás mellett egyre többször tűnik fel áruházaknál, egészségügyi intézeteknél, irodáknál vagy azbesztpalával fedett régi tetőknél. A tető méretét tekintve gyakorlatilag nem számít a befedendő m 2 mennyisége.

Mekkora hajlásszögtől alkalmazható?

A cserepeslemez ebben is sokkal jobban teljesít a klasszikus tetőcserepeknél, hiszen már akár a tető 14 fokos hajlásszögétől felhelyezhető. Ezzel korábban soha nem látott rugalmasságot ad az építtetők vagy felújíttatók kezébe, a lehető legjobb cserepeslemez kiválasztása érdekében.

Milyen a felülete?

A cserepeslemez felülete sima, esztétikus. Nem tapad meg rajta a moha vagy más szennyeződés, mivel ezeket az eső könnyen lemossa. 

Árak: miért olcsóbb az egyik lemez mint a másik?

  • Az árak a lemez vastagsága, minősége, fényes, matt vagy dekorbevonat típusa miatt térhetnek el egymástól.
  • Nem mindegy, milyen osztályú lemezből, festékréteg vastagságú anyagból készülnek a lemezek.  
cserepeslemez gyártás

Cserepeslemez gyártás

szürke moduláris cserepeslemez

Cserepeslemez házhozszállítás

A cserepeslemez lécezése

Az első lécet a szarufa végére kell rögzíteni, majd a következőt ettől 27 centiméterre, a többi lécet pedig 40 centiméterenként.

Szükséges anyagmennyiség kiszámítása

A cserepeslemez felhelyezéséhez szükséges anyagok kiszámításában is tudunk segíteni. Ehhez kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj ajánlatot!

 

Csakúgy, mint az előkorcolt trapézlemez esetében, szívesen segítünk a kiválasztott cserepeslemez anyagmennyiségének és a szükséges elemek kiszámításában, sőt a tetőfedéshez szükséges eszközökhöz is tanácsot adunk, amelyeket egyben meg is vásárolhatsz nálunk.

Kiszámoljuk a lemez, a lécek és minden más felhasználandó anyag mennyiségét és árkalkulációt végzünk a megfelelő választás érdekében.

Mire figyelj szállításkor és tároláskor?

A cserepeslemez nagyon ellenálló, de a többi építőanyaghoz hasonlóan a szállítás közben megsérülhet. Felülete megkarcolódhat, anyaga elhajolhat, eltörhet, ami nagyban befolyásolja későbbi tartósságát. Természetesen ezek a tényezők csak komoly behatások esetén értendők, hiszen a cserepeslemez elképesztően strapabíró, teherbíró acélból készül.

A lemezek felszerelés előtti tárolásakor gondoskodni kell róla, hogy a talaj nedvessége ne érje, ne legyen kitéve nagy hőingadozásnak és nagy mennyiségű esőnek. Ezek a természeti elemek ugyanis teljesen másképp hatnak a nem felszerelt lemezekre, mint amikor már az elemek a rögzítésre kerültek a tetőn. A cserepeslemezt érdemes döntve, szellős helyen tárolni.

A cserepeslemez szállításának módja

Ha lehet, a cserepeslemezeket mindig kézi erővel mozgassuk, nehogy a gépi erő kárt tegyen benne. A rögzítéskor spanifer használata ajánlott, amely nem sérti fel vagy karcolja meg a cserepeslemez anyagát. Az erős kötelek vagy láncok károsíthatják a cserepeslemez felületét, így ezek használatát érdemes elkerülni.

Le kell szedni a régi réteget?

Amennyiben lehetséges, a cserepeslemez akár a régi rétegre is felhelyezhető, hiszen alig van tömege. Ha a tető szerkezete elbírta a korábbi megoldást, akkor az új cserepek felhelyezése nem jelent majd jelentős megterhelést.

Milyen méretű tető újítható fel ezzel a megoldással

Mivel a cserepeslemez egyedi méretben is gyártható, így a legtöbb tető felújítására található ideális megoldás. Az új réteg kiváló anyagának köszönhetően akár 30-40 évig is bírja az időjárás viszontagságait.

Hőmegtartása hasonló a szendvicspanel szigeteléséhez?

Hőtartása nagy mértékben növelhető a megfelelő hőzáró fólia és kiegészítők alkalmazásával, mely nem csak a hőt tartja vissza, de a zavaró hangok mértékét is határozottan csökkentheti.

A Kéri Bádog által gyártott cserepeslemez színek (matt, fényes, dekor)

Az általunk gyártott cserepeslemez RAL fényes, matt és dekor mintás színekben választható.

  • Fényes cserepeslemez színek, bevonatok
  • Struktúrált matt cserepeslemez színek, bevonatok

  • Cserepeslemezek speciális dekor bevonattal

Bővebb információk a cserepeslemez színekről

cserepeslemez szürke 1
cserepeslemez tető

Kéri Bádog – magyar cserepeslemez gyártása és forgalmazása. Gyorsan, kis mennyiségben is rendelhető. 

Általunk forgalmazott cserepeslemez változatok

Kátya  cserepeslemez minimál hullámos
Rózi  cserepeslemez moduláris
Lindab  cserepeslemez hagyományos hullámos

Blogcikkek cserepeslemez, bádogos témában