Ereszcsatorna rendszerek

belsőperemes ereszcsatorna

KGS belső peremes ereszcsatorna

Egyszerűbb vagy színes bevonatának köszönhetően megadja tető körvonalát

A Kéri Bádognál széles ereszcsatorna szín, méret és anyagválaszték található. Sőt a színazonos kiegészítők is azonnal megvásárolhatóak nálunk.

lindab antracit ereszcsatorna
lindab ereszcsatorna
rheinzink ereszcsatorna
rheinzink ereszcsatorna

Egy megfelelő ereszcsatorna rendszer legalább annyira fontos egy épületen, mint a tető: a hiányát nagyon hamar észreveszi mindenki, ahogy az első esőzésnél a tetőről lefolyó víz akár az egész házfalat eláztatja.

Ereszcsatornákat közel ezer éve használ az emberiség, ám hosszú ideig nagyjából a bádog volt az egyetlen tökéletes hasznos fém alapanyag, amiből választani lehetett, ha valaki építkezett vagy felújította a házát.

Ma már azonban az ereszcsatornákat többféle anyagból is készíthetik különféle formájúra, és a színválaszték egész széles skálája áll rendelkezésre az építkezők és felújítók számára a megvásárolható termékek között, ami alapján mindenki megtalálhatja személyre szabottan, ízlésének és az épület számára is a megfelelő választást, amely hosszú távú védelmet biztosít, legyen az belső peremes vagy külső peremes ereszcsatorna rendszer.

Miért kell csatorna a házra?

A megfelelő ereszcsatorna rendszer biztosítja az esővíz hatékony, közvetlen a csatorna nyílásához vagy vízgyűjtőhöz történő elvezetését a tetőről a lefolyócső által. Az ereszcsatorna tehát elengedhetetlenül fontos a háztetők tartósságának megőrzéséhez, mert a vízelvezetéssel védi az ingatlant az esővíz okozta károktól.

A jól megválasztott ereszcsatorna rendszer a formája és színe segítségével az ingatlan védelmén túl még díszítő funkcióval is bír.

A csatorna rendszerek három fő típusa

Jelenleg a piacon forma szerint négyféle kialakítású ereszcsatorna kapható, amelyek között nem csak esztétikai különbségek akadnak.

1. Félkör szelvényű ereszcsatorna
A félkör szelvényű ereszcsatornák kimagasló minőségű márkái, a Rheinzink / Prefa / Lindab nálunk is megvásárolható, vagy válassz saját gyártású ereszcsatornáinkból. Az ereszcsatorna és csapadékvíz-elvezetési rendszerekre egyaránt jellemző az egyedi kivitelezési megoldások alkalmazása és az, hogy többféle színben is elérhetők.

A félkör szelvényű ereszcsatorna rendszerek alkotóelemei közé tartoznak maguk a csatornák, a hozzájuk kapcsolódó egyedi méretekben és színekben kapható lefolyócsövek és alkatrészek is.

2. Négyszög szelvényű ereszcsatorna
Négyszög szelvényű ereszcsatornák is megtalálhatóak kínálatunkban. A Rheinzink / Prefa / Lindab vagy saját gyártású négyszög szelvényű csapadékvíz-elvezetési rendszerek több, mint 100 féle termékből állíthatóak össze, hogy mindenkor teljesülhessenek a megrendelő igényei.

 • A Rheinzink lemezek felületét patina védi, ami tartós, évtizedeken át biztosított gondozásmentességet garantál.
 • A Prefa alumínium rendszerű csatornák korrózió mentesen szolgálnak ki minket, míg a
 • saját gyártású – KériBádog ereszcsatornák az egyediség és különleges bevonatainak köszönhetően nem csak védik, de díszítik is házunkat.

3. Teraszcsatorna
A méretpontos előkészítést követően teraszcsatornáink többféle felhasználási lehetőséget kínálnak, amely kívánalmak és információk alapján ajánlatunkat minél pontosabban össze tudjuk állítani:
teraszok, autóbeállók, kerti építmények, előtetők ereszcsatornái lehetnek.

Belső helyzetű ereszcsatorna rendszerek

Egy belső peremes ereszcsatorna rendszer tervezésekor még több szempontot szükséges figyelembe venni, mint a külső ereszcsatornáknál. Jellemzően négyszög-szelvény formára készítik, és fokozott gondossággal kell tervezni és méretezni azokat a belső elhelyezkedés miatt.

 

prefa matt ereszcsatona keribadog

SSAB alapanyagból készült ACÉL csatornarendszer elemek

 

A GreenCoat® az SSAB vállalat védjegye. Az SSAB innovatív, környezettudatos és színes acél ereszcsatorna megoldásokat kínál az építőipari alkalmazásokhoz, – mint például az ereszcsatorna rendszer elemek, – amiket arra fejlesztettek ki, hogy minden időben kiváló színtartást és tartós kivitelt biztosítsanak az épületek érdekében 2022-ben is. Minden termék alapja prémium minőségű skandináv horganyzott acél ereszcsatorna, amelyet világszerte a piacon elérhető egyik legjobb acélnak tartanak.

A legtöbb GreenCoat termékek fedőrétege egy bio-alapú technológiával (BT) előállított bevonat, ahol a hagyományos fosszilis alkotórész jelentős részét egy bio-alapú komponens váltja fel.

A GreenCoat® előnyei közé tartozik a hőingadozás kiváló tűrőképessége és a rendkívül jó karcállóság, illetve törésállóság is, amely egy külső lefolyócső esetében nagyon fontos tétel, a hosszú élettartam érdekében.

 

Alumínium eresz csatorna rendszerek

 

Az alumínium ereszcsatorna évtizedek óta velünk lévő, kiválóan alakítható, tartós, minimálisan korrodálódó anyag, és ráadásul környezetbarát is, mert az alumínium 100% -ban újrahasznosítható. Az újrahasznosítási folyamat az elsődleges alumínium előállításához szükséges energia mindössze 5%-át igényli, anélkül, hogy az elsődleges termék bármely tulajdonsága elveszne. Érthető tehát, hogy miért jó választás csatorna rendszerek, lefolyócső esetében, amint azt az alumínium rendszerek esetében meg is tapasztalhatjuk.

A legtöbb előfestett alumínium szintén környezetbarát, az összes festéket és kenőanyagot zárt anyagciklusban dolgozzák fel. A festékben lévő pigmentek nem veszélyesek, tehát az alumínium csapadékelvezető-rendszerből kifolyó víz környezetbarát, nem károsítja a talajt és annak élővilágát. Legfőbb előnyei közé tartozik, hogy kevés karbantartást igényel és nincs átrozsdásodás.

 

Mire figyeljünk csatorna választáskor?

 

Ha az ereszcsatorna, vagy a csatornatartó elemek cserére szorulnak, mert az idő vasfoga nyomot hagyott rajta, akkor saját biztonságunk és kényelmünk érdekében ne halogassuk a munkát.

Ajánlatkéréskor ne csak a ft/db árakra fordítsunk különös figyelmet (vegyük figyelembe, hogy az ajánlatban nettó vagy bruttó árak szerepelnek), hiszen a minőségi termékek hosszú távon sokkal gazdaságosabbak, mint a vékony, vagy rossz minőségű lemezből készült ereszcsatorna rendszerek.

Számtalan megoldás áll rendelkezésünkre, de vegyük figyelembe hogy a kiválasztott ereszcsatorna mennyire illik otthonunk stílusához (például egy klasszikusabb ház sokkal szebben mutat horganyzott acél ereszcsatornával). Pontosan számoljuk ki a szükséges mennyiséget, és ne feledkezzünk meg a véglemez megrendeléséről sem.

Bízzuk a munkát szakemberre, mert bár a modern technológiáknak köszönhetően az ereszcsatorna egyszerűen szerelhető, a munka tartogathat számunkra meglepetést. A műszaki adatok emailben kérhetőek elérhetőségeinken vagy szívesen adunk tanácsot a választáskor.

Lépj velünk kapcsolatba!

Rheinzink csatorna
zambelli antracit ereszcsatorna
zambelli ereszcsatorna
Prefa négyszögletes csatorna

Ereszcsatorna színek

Tedd izgalmassá az épületet, vagy válassz a cserepeslemez vagy trapézlemez tető színéhez passzoló árnyalatot. Akár ragyogó vörös, akár letisztult antracit csatorna passzolna az épülethez, nálunk megtalálod a kívánt színt. 

Fényes csatorna lemez színek, bevonatok

Struktúrált matt lemez színek

Speciális dekor bevonat

Ereszcsatorna méretek

Belső peremes csatorna méretek:

A csatornákat a következő méretekben gyártjuk. Kiterjedt szélesség: 

 • 25 cm (kis, vagy kemping csatorna)
 • 33 cm (normál méret)
 • 40 cm (nagy, vagy ipari méretű ereszcsatornák)

Az ereszcsatornák hosszúsága majdnem minden gyártó esetében különbözik. 

A Kéri Bádog 2-4-6 méteres változatokban gyártja a belső peremes ereszcsatornákat, melyek a következő anyagváltozatokban készülhetnek: 

 • aluminium
 • horganyzott acél
 • réz
 • horgany (titán-cink)

 

 Külső peremes ereszcsatornák

 

Külső peremes ereszcsatornákat a következő gyártóktól vásárolhatod meg nálunk: 

 • Prefa
 • Lindab
 • Rheinzink
 • WmZink

 

 Kiterjedt szélességük: 25-33-40 cm. Hosszúságuk gyártónként változik, amely átlagosan 3 és 6 méter között mozog.

Bővebb információt az Árlisták menüpontban találsz a kiválasztott márka menüpontja alatt. Vagy lépj velünk kapcsolatba és segítünk a választásban.