Az ereszcsatorna legalább annyira fontos egy épületen, mint a tető: a hiányát nagyon hamar észreveszi mindenki, ahogy az első esőzésnél a tetőről lefolyó víz az egész házfalat eláztatja.

Ereszcsatornákat közel ezer éve használ az emberiség, ám még a legutóbbi időkig is nagyjából a bádog volt az egyetlen anyag, amiből választani lehetett, ha valaki építkezett vagy felújította a házát.

Ma már azonban az ereszcsatornákat többféle anyagból is készíthetik különféle formájúra, és a színválaszték egész széles skálája áll rendelkezésre az építkezők és felújítók számára.

Miért kell ereszcsatorna a házra?

A megfelelő ereszcsatorna biztosítja az esővíz hatékony, közvetlen a csatornanyíláshoz vagy vízgyűjtőhöz történő elvezetését a tetőről. Az ereszcsatorna tehát elengedhetetlenül fontos a háztetők tartósságának megőrzéséhez, mert a vízelvezetéssel védi az ingatlant az esővíz okozta károktól.

A jól megválasztott ereszcsatorna rendszer a formája és színe segítségével az ingatlan védelmén túl még díszítő funkcióval is bír.

Az ereszcsatorna rendszerek négy fő típusa

Jelenleg a piacon forma szerint négyféle kialakítású ereszcsatorna kapható, amelyek között nem csak esztétikai különbségek akadnak.

1. Félkör szelvényű ereszcsatorna
A félkör szelvényű ereszcsatornák kimagasló minőségű márkái, a Rheinzink/Prefa/Lindab nálunk is megvásárolható, vagy válasszon saját gyártású ereszcsatorna-rendszereinkből. Az ereszcsatorna és csapadékvíz-elvezetési rendszerekre egyaránt jellemző az egyedi kivitelezési megoldások alkalmazása és az, hogy többféle színben is elérhetők.

A félkör szelvényű ereszcsatorna rendszerek alkotóelemei közé tartoznak maguk a csatornák, a hozzájuk kapcsolódó egyedi méretekben és színekben kapható lefolyócsövek és alkatrészek is.

2. Négyszög szelvényű ereszcsatorna
Négyszög szelvényű ereszcsatornák is megtalálhatóak kínálatunkban. A Rheinzink/Prefa/Lindab vagy saját gyártású négyszög szelvényű csapadékvíz-elvezetési rendszerek több, mint 100 féle termékből állíthatóak össze, hogy mindenkor teljesülhessenek a megrendelő igényei.

  • A Rheinzink lemezek felületét patina védi, ami tartós, évtizedeken át biztosított gondozásmentességet garantál.
  • A Prefa alumínium rendszerű csatornák korrózió mentesen szolgálnak ki minket,
  • míg a saját gyártású ereszcsatornáink az egyediség és különleges bevonatainak köszönhetően nem csak védik, de díszítik is házunkat.

Teraszcsatorna


A méretpontos előkészítést követően teraszcsatornáink többféle felhasználási lehetőséget kínálnak:
  • teraszok,
  • autóbeállók,
  • kerti építmények,
  • előtetők ereszcsatornái lehetnek.

Belső helyzetű ereszcsatorna

A belső helyzetű csatornáknál még több szempontot szükséges figyelembe venni tervezéskor, mint a külső ereszcsatornáknál. Jellemzően négyszög-szelvény formára készítik, és fokozott gondossággal kell tervezni és méretezni azokat a belső elhelyezkedés miatt.

Milyen színben kapható?

Az ereszcsatorna is lehet modern és változatos színű
Az ereszcsatornák éppen úgy változatos színűek lehetnek manapság, mint más lemeztermékek, köszönhetően a felületkezelési technológiának.

A plusz bevonatréteg ráadásul még a tartósságát is növeli a színes csatornáknak, mert egyel több réteg védi az időjárás viszontagságaival szemben.


Modern színek és modern anyagok

A technológia fejlődésének hála a bádog mellett két új anyagtípus jelent meg az ereszcsatornák terén is: az SSAB által kifejlesztett GreenCoat és az alumínium.

SSAB alapanyagból készült csatornarendszerek

A GreenCoat® az SSAB vállalat védjegye. Az SSAB innovatív, környezettudatos és színes acélmegoldásokat kínál az építőipari alkalmazásokhoz, amiket arra fejlesztettek ki, hogy minden időben kiváló színtartást és tartós kivitelt biztosítsanak az épületek számára. Minden termék alapja prémium minőségű skandináv acél, amelyet világszerte a piacon elérhető egyik legjobb acélnak tartanak. A legtöbb GreenCoat termék fedőrétege egy bio-alapú technológiával (BT) előállított bevonat, ahol a hagyományos fosszilis alkotórész jelentős részét egy bio-alapú komponens váltja fel. A GreenCoat® előnyei közé tartozik a hőingadozás kiváló tűrőképessége és a rendkívül jó karcállóság, illetve törésállóság.

Alumínium ereszcsatorna rendszerek

Az alumínium évtizedek óta velünk lévő, kiválóan alakítható, tartós, minimálisan korrodálódó anyag, és ráadásul környezetbarát is, mert az alumínium 100% -ban újrahasznosítható. Az újrahasznosítási folyamat az elsődleges alumínium előállításához szükséges energia mindössze 5%-át igényli, anélkül, hogy az elsődleges termék bármely tulajdonsága elveszne. Érthető tehát, hogy miért jó választás ereszcsatorna-rendszerekhez, amint azt a Novelis alumínium rendszerei esetében meg is tapasztalhatjuk. A Novelis előfestett alumínium szintén környezetbarát, az összes festéket és kenőanyagot zárt anyagciklusban dolgozzák fel. A festékben lévő pigmentek nem veszélyesek, tehát az alumínium csapadékelvezető-rendszerből kifolyó víz környezetbarát, nem károsítja a talajt és annak élővilágát. Legfőbb előnyei közé tartozik, hogy kevés karbantartást igényel és nincs átrozsdásodás.

Lépjen velünk kapcsolatba!
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat Sütikezelés
KATTINTS ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT!