Mi az a trapézlemez?

Ellentétben a cserepeslemez alakjával,
a trapézlemez keresztmetszete trapéz alakú, innen kapta megkülönböztető nevét a termék. A horganyzott acéllemez ellenáll a viszontagságoknak, a 0,45 mm és 0,60 mm közötti vastagsága megfelelően masszívvá is teszi azt.

A leggyakoribb trapézlemez típusok, amelyek nálunk is kaphatóak:
T7, T8, T14, T18, T35, T50, T55, T62, T90, T135, T160


Trapézlemez bevonatok

A trapézlemez termékek különféle bevonatokkal készülnek, elérhető alucink vagy festett poliészter változat is. A trapézlemez poliészter bevonatának vastagsága 25 mikron, de ha szükséges, ennél nagyobb vastagsággal is készülhetnek, például a matt strukturált bevonatú lemezek. A beltéri trapézlemezek bevonata vékonyabb, gyakran 15 mikron vastagságú, így sokkal kedvezőbb ár garantálható velük a hasonló megoldást kereső vásárlók számára.

Milyen felhasználónak ideális a trapézlemez?

Ahogy a cserepeslemez, úgy a trapézlemez is felhasználható lakossági, ipari és mezőgazdasági épületek, kerti garázsok és melléképületek tetőzetének, oldalának fedésére is, mivel a lemez szinte bármilyen alkalmazás során megállja a helyét. A különféle változatok flexibilitása teszi lehetővé ezt a rendkívül sokoldalú felhasználást, nagyon kedvező Ft/nm árazással és időtálló minőséggel.

A különféle felhasználásra különféle trapézlemez termékek ideálisak:
épület tetőfedésre ajánlott trapézlemez termékek: minimum 18 mm bordamagasságtól, ezekhez 30-40 cm alátámasztás szükséges
ipari létesítményekhez ajánlott trapézlemez termékek: minimum 35 mm bordamagasságtól, kb. 70-120 cm szelemengerenda távolsággal
nagy terhelhetőségű ipari tetőkhöz ajánlott trapézlemez termékek: minimum 50 mm bordamagasságtól vagy nagyobb
épület oldalfalakhoz: legalább 18 mm bordamagassággal, 60-80 cm alátámasztással
lakossági kerítéshez a széliránytól függően: 18 mm bordamagassággal

A trapézlemez előnyei

A magyar gyártású trapézlemez számos előnnyel rendelkezik.
A legfontosabb, hogy nagyon sokféle lehet profiljának kialakítása, ahogy nincs megszabva a magassága sem.
Szinte akkor sincsenek korlátok, ha színekről van szó, a trapézlemez ugyanis a legváltozatosabb színvariációkban állhat rendelkezésre.
Remek ár/érték aránnyal rendelkezik, így a mezőgazdasági és melléképületek szuper gazdaságosan és gyorsan elkészíthetők vele.
Külföldi gyártókkal szembeni gyorsabb kiszolgálás.

A trapézlemez több helyen is felhasználható

Eltérően a cserepeslemez alkalmazásától, a trapézlemez a kiviteléből adódóan nem csak a tetőre kerülhet fel, hanem a falak is beboríthatók vele. Mivel a legváltozatosabb hosszúságokat veheti fel, így lekövethető vele az épület homlokzat, vagy kerítés alakja, a lehető legkevesebb hulladék mellett. Ez minden korábbinál jobb Ft/nm árakat tesz elérhetővé.

A trapézlemez egyszerűen és gazdaságosan gyártható

A trapézlemez ára azért is tud olyan kedvező maradni, mivel gyártása viszonylag egyszerűbbnek mondható a hideghengerműves megmunkálás miatt. Mivel mindig a megrendelésnek megfelelő hosszúság készül, így minimálisra csökkenthető a hulladékképződés, ezáltal is megtartva a gazdaságos árazás lehetőségét.

A trapézlemez kerítésként is felhasználható

Szintén a gazdaságossághoz köthető a trapézlemez kerítésként történő felhasználása is, mely során kiváló minőségű, időtálló és kedvező árú térelválasztó készíthető. A magyar piacon, ahol nagyon meg kell nézni minden Ft elköltését, ez egy nagyon fontos tényező! A megfelelően bevont kerítéselemek a gyors felszerelés után pedig nagyon sokáig ellátják feladatukat.

A trapézlemezek súlya megkönnyíti a használhatóságot

Mivel a trapézlemez átlagos tömege a vastagságától függően kb. 5 kg négyzetméterenként, így könnyen és egyszerűen szállítható, amely tulajdonsága nagy könnyebbséget hozhat az ipari és más jellegű építkezések, a tető fedése során.

Milyen színben kapható?

Fényes bevonatok

Kéri bádog színminta - Fehér - ral9010
Kéri bádog színminta - Ezüst - ral9006
Kéri bádog színminta - Antracitmetál - ral9007 m
Kéri bádog színminta - Antracitszürke - ral7016 m
Kéri bádog színminta - Téglavörös - ral8004
Kéri bádog színminta - Rézvörös - ral8003
Kéri bádog színminta - Barna - ral8017
Kéri bádog színminta - Sötét zöld - ral6003
Kéri bádog színminta - Középkék - ral5010

Matt struktúrált bevonatok

Kéri bádog színminta - Matt Téglavörös - ral8004 m
Kéri bádog színminta - Matt Dióbarna - ral6022 m
Kéri bádog színminta - Matt Antracitszürke - ral7016 m
Kéri bádog színminta - Matt Fekete - ral9005 m

Dekor bevonatok

Kéri bádog színminta - Aranytölgy - 3D
Kéri bádog színminta - Sötét dió - 3D
Kéri bádog színminta - Mediterrán - dekor
Kéri bádog színminta - Kőminta - Dekor
Kéri bádog színminta - Matt sötét dió - dekor

Magasbordás trapézlemez

A magasbordás trapézlemezek legnagyszerűbb tulajdonsága a kimagasló teherbírás.Főleg ipari épületek tetőfelületének teherhordó részeként, támasztékaként remek választás.Külső és belső térnek megfelelő bevonattal rendelhető Lindab trapézlemezek találhatók kínálatunkban. A lemezek perforált kivitelben remek hangelnyelő képességgel rendelkeznek, így tompíthatja a csarnokokból származó ipari zajt.

Az anyagok kiválasztásában szívesen nyújtunk segítséget, valamint elhelyezésükben is számíthat ránk!

A Kéri Bádog termékei magas minőségi, kiváló alapanyagokból készülnek, ajánljuk azokat mindenkinek, akik hosszan tartó megoldást keresnek, akár tetőre, akár kerítés elemként tervezik felhasználni azokat. Természetesen a lemezek igény szerint méretre vághatók a kívánalmaknak megfelelően, rövid határidővel. Magas minőségű horganyzott trapézlemezek, remek árak! Ipari és lakossági épületek, kerítések elemeként is remek választás. Olvassa el cikkünket, szerintünk hogyan érdemes szakembert választani. Olvassa el cikkünket, szerintünk hogyan érdemes szakembert választani.

Keressen minket.
Impresszum Adatvédelmi nyilatkozat Sütikezelés
KATTINTS ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT!