Aktuális pályázatok bádogos gép beszerzésére (GINOP Plusz/VINOP)

2021 okt, 15 | Hírek

A VINOP/ GINOP Plusz -1.2.1-21 pályázat 2021-2022 egyik legnagyobb szabású vállalkozásfejlesztést támogató pályázata, amin az Ön cégének is érdemes lehet elindulnia.

200 milliárd forint. Ez az a pályázati keretösszeg, amiből Ön is részesülhet, akár 630 millió forint erejéig is!

Miért éri meg annyira? A képlet egyszerű: Önnek bádogos, hajlító vagy éppen profilozó gépre van szüksége a cége, vállalkozása fejlesztéséhez, az állam erre támogatást ad, mi, a Keri Bádog pedig azt a gépet biztosítjuk, amire lehívhatja a VINOP/ GINOP Plusz támogatást!

Miért hagyná ki az idei év legnagyobb lehetőségét?! A versenytársai biztos, hogy lecsapnak rá!

bádogos gép 4

200 milliárd forintos kerettel indul a VINOP/ GINOP Plusz -1.2.1-21 pályázat

A pályázatot akár nevezhetnénk bádogos gép vásárlás pályázatnak is, hiszen jelentős támogatást biztosít a hivatalos nevén „VINOP-1.2.1-21 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása pályázat”.

Négy olyan sajátossággal is rendelkezik ez a pályázat, amire fontos felhívnunk az Ön figyelmét:

  1. A pályázat neve időközben megváltozott, de mindkét formában hivatkoznak rá, ezért VINOP-1.2.1-21 és GINOP Plusz-1.2.1-21 változattal is találkozhat.
  2. A pályázat keretösszegére négy ütemben pályázhatnak a cégek, így aki lemarad az indulásnál se veszített semmit, mert később is van lehetősége indulni.
  3. Budapestet leszámítva Közép-Magyarországi régióban is indulhatnak a cégek (kivéve a KATA-s vállalkozások).
  4. A pályázati konstrukció ún. feltételesen visszatérítendő, azaz minél nagyobb mértékben tudja teljesíteni egy cég a vállalásait, annál kevesebbet kell visszafizessen.

Miért érdemes bádogos gép beszerzési pályázaton indulnia?

Az elmúlt évek során mind a gazdasági átalakulás, mind a koronavírus járvány megmutatta, mennyire fontos egy modern termelő cég számára a minél nagyobb fokú gépesítés.

Csakhogy az automatizálás, vagy akár a gépesítés is gyakorta olyan költségekkel jár, amit egy átlagos kelet-közép-európai cég nem, vagy csak nagyon nehezen tudna önerőből fedezni.

A VINOP, GINOP és hasonló, európai uniós pályázatok célja éppen az, hogy az EU legalább a terhek egy részét átvállalja a cégektől.

Természetesen nem szívjóságból, hanem közös érdekből: minél erősebb a KKV szektor az egyes országokban, az egész EU is annál erősebbé válik. Mondhatni, az EU befektet a vállalkozásokba.

bádogos gép 3

A VINOP/GINOP Plusz ezen pályázatok közül is kiemelkedik, mert rendkívül komoly eszközbeszerzési támogatást jelent. Ideje, hogy lecserélje az elavult gépparkját, vagy bővítse a meglévő üzemét! A VINOP/ GINOP Plusz -1.2.1-21 pályázathoz elsősorban Schlebach profilozó és Schetchl bádogos gépeket ajánlunk, mivel tapasztalataink szerint ár-érték arányban ezek a legjobbak közé tartoznak.

Miket érdemes tudni még a VINOP/ GINOP Plusz -1.2.1-21 pályázatról?

Lényeges az önerő mértéke: ennek legalább 30%-nak kell lennie. A feltételesen visszatérítendő pályázati konstrukció azt jelenti, hogy a pályázat nyertesei előlegként kapják meg a többi, 70%-nyi forrást, és akkora részét kell visszafizetni, amekkorát nem tud teljesíteni az elvárt, illetve a vállalt feltételek közül.

Ez azt jelenti, hogy egy 30 milliós összértékű beruházásból, ha mindent teljesíteni tud, 21 millió forint vissza nem térítendő támogatássá válik a végére. Az igényelhető tartomány is gyakorlatilag lefedi a teljes mikro-, kis- és közepes vállalkozási szektor lehetőségeit, mert 10 és 630 millió forint között lehet igényelni majd a feltételesen visszatérítendő támogatást.

A Kéri Bádog az Ön partnere ebben a pályázatban is! Mi pontosan azokat a bádogos gépeket szerezzük be Önnek, amelyekre szüksége lesz a pályázati támogatás lehívásában. Vegye fel velünk itt a kapcsolatot, beszéljük meg a részleteket!