Szerszámok egy bádogos kezében

}
Olvasási idő: 1 perc

Mint minden szakmának, a bádogosmesterségnek is megvannak a maga eszközei. Ebben a bejegyzésben be szeretnék mutatni pár márkát és termékeiket, amik nem hiányozhatnak egy bádogos szerszámkészletéből.

Fogók, ollók

  • A BESSEY ERDI saválló olló ideális ívek, bonyolult formák vágásokhoz.
  • Természetesen a M.A.S.C. termékeit is előszeretettel használjuk. Legelterjedtebb a lyukasztó, patent fogó és a csípő fogó. Utóbbi lehetővé teszi az előrajzolás nélküli profilvágást, rádiusz végű vágásának köszönhetően véd a továbbrepedések ellen.
  • A STUBAI termékpalettáján találkozunk ollókkal, falcfogókkal, saleiznikkel, és jó pár egyéb professzionális termékkel. Mind közül a rádiuszos dekkfogót emelném ki, mely alkalmas falcok felállítására anyag átszakítás nélkül. Alumínium és horgany fedések kedvelt dekkfogója ez a szerszám.
  • A RAU márka általunk legkedveltebb terméke a duplázó falcfogó, melynek számos előnye van. Nem szedi le a festéket a falcról, szinte bármely fedésre alkalmas, ezen felül a nyaka erősített, így strapabíróbb, mint társai.

Kalapács, forrasztó, szegecselő

  • A GESIPA Accubird akkumulátoros szegecshúzó gyakorlatilag négyszer olyan gyors munkafolyamatot tesz lehetővé, mit egy hagyományos kézi szegecselő. Motorja rendkívül tartós és gyakorlatilag kopásmentes.
  • A PICARD termékek sem hiányozhatnak, hisz egy kalapács ebben a szakmában is elengedhetetlen.
  • A PERKEO és a LORCH márkák a forrasztó szettek királyai, természetesen a termékeik sem maradhatnak el.

Szaküzletünkben, webáruházunkban a barkács emberektől kezdve a szakembereken át mindenki megtalálja saját szerszámgépét, hozzá való kiegészítőkkel, továbbá a bádogos szakmához szükséges speciális kéziszerszámokat egyaránt.