Szerintünk így kell bádogos szakembert választani

Bádogos és nem bádogos szakemberek ismérvei

 

Most egy kis kitekintést teszünk a bádogos körökből, viszont saját munkánkat és ismeretségi körünket is alapul véve próbálunk támpontokat adni valamennyi terület szakijainak rangsorolásában. Ez sokkal fontosabb, mint hinnéd, hiszen sokszor egy-egy ilyen döntés határozza meg a következő 10-20 év minőségét, ami szorosan körülvesz téged.

 

A környezetedet alakítja például egy nyílászáró, egy kert, egy kerítés, a cserepeslemez vagy trapézlemez tető, a padló, a vízelvezetés, a konyhapult, de akár az autód, a frizurád, a ruháid, vagy a bevásárolt élelmiszer is! Szinte mindenre van és lehet is ráhatásod, ha jobban belegondolsz. Minden egyes alkalommal egy döntést hozol, mikor egyes termékeket kiválasztasz és fizetsz érte, mikor egyes szakértők tanácsára hallgatva hosszú éveken át tartó rutinba kezdesz, vagy mikor rábízod a tetőfedést az első Google találatra, ami szembejön, vagy az árak dominálnak a váalsztáskor? Te hogy vagy ezzel, mi alapján döntesz?

 

Megbízhatsz egy magányos zöldfülűben?

 

Valahol mindenkinek el kell kezdenie a szakmát, a vállalkozást. Mi úgy gondoljuk, hogy felelőtlenség zöldfülűként egymagunkban nekivágni a világnak, sokkal támogathatóbb gondolatmenet pár év inasság, csapatban dolgozás, referencia gyűjtés biztonságos keretek között. A szakmai továbbképzések, az újdonságok, a jó öreg titkos receptek csak rengeteg gyakorlás során válnak rutinná a lelkes kezdőknél. Éppen ezért mi azt tanácsoljuk, hogy olyan kezdőre, friss érettségizőre semmiképp ne bízd rá magad, aki váltig állítja, hogy hihetetlenül profi.

 

csapatmunka

Nézd meg, mióta dolgoznak együtt a csapat tagjai!

 

Tehát igen, szerintünk nagyon is fontos az, hogy a kezdő munkatárs  tapasztalt emberek között szerezzen saját tapasztalatot, folyamatosan szakmai töltetű impulzusok érjék, és öreg rókáktól hallja meg a friss híreket, újdonságokat és régi történeteket is, hogy aztán később természetesen a saját lábán állva is boldogulhasson, saját stílusában fejlődhessen tovább.

 

Szerintünk az is előny, ha egy összeszokott ács-tetőfedő / bádogos szakember csapattal dolgoztathatsz, hiszen itt a rivalizálás, személyes összetűzések, viták, hazugságok nehezen férkőzhetnek a korrekt munkavégzés és a brigád közé. A mi példánkat alapul véve: a családi vállalkozás 30 éves múltját tekintve, valóban nem mindegy a „kémia”, az összetartás a fejlődés szempontjából. Egy ilyen összeszokott csapatban egy zöldfülű is remekül beilleszkedhet, sokat tanulhat, ha szeretne.

 

Megtalálható az interneten?

 

Manapság rengeteg cég készít weboldalt, webshopot, és a digitális átállásban az egyik legelmaradottabb terület: az építőipar is kezdi felvenni a versenyt az online marketingben. Ez alapján érdemes egy pillantást vetned a szakemberek weboldalára, akikkel együttműködést tervezel. Elmondható ugyanis (kisebb kivételektől eltekintve), hogy aki komolyan veszi a munkáját 2020-ban, az már rendelkezik egy ízléses online felülettel, pár sorban bemutatkozik és referenciát is feltölt magáról, vásárlói véleményeket közöl, és úgy általában: jól esik ránézni az oldalára, ahol a céges-és kapcsolati adatok is nyilvánosan szerepelnek.

csapat

Mire következtethetsz az online megjelenésből?

 

Szuper csinos, stílusos, átlátható, logikus? Nem egy színen, vagy díszítősoron kell fennakadni természetesen, hiszen egy oldal dizájnja nem kell, hogy mindenki legnagyobb kedvence legyen… sőt lehetetlen is, mégis fontos, hogy az összhatás, az első blikk kellemes, meggyőző, felhasználóbarát legyen. Mi például rengeteget dolgozunk ezen a területen, és próbáljuk a szakterület és a saját vállalkozásunk sajátosságait is belevinni a weboldal megjelenésébe.

 

Mérvadó lehet, hogy jó felbontású, szép fotók, termékleírások legyenek, könnyen kattintható és kereshető legyen a felület, illetve, hogy kérdés esetén pár másodperc alatt írhassuk az üzenetet, hívhassuk a telefonszámot, amin segítséget kaphatunk…

 

Ilyen gondolatmenet mentén már biztosan könnyebben haladsz majd a szakik válogatásával… és reméljük, hogy a megszokottakon felül, egy két új tippet is adtunk a böngészéshez. Ha legközelebb bádogosra, cserepeslemez vagy bádoganyagra van szükség, akkor pedig nagy örömmel állunk rendelkezésre!

Nem tudod, mi a különbség a horganylemez és a horganyzott lemez között? Kattints ide!