Mit érdemes tudni a bádogos munkájáról avagy rólunk?

Kéri Zsolt Bádogos Szaküzlet & Kivitelezés & Webshop

30 éves ellenőrzött cégmúlt és 3 generáció óta a bádogos szakterületen. Kimondani is jó érzés, átélni meg aztán végképp izgalmas, hogy egy családi vállalkozás hogyan fejlődött az idők során. Számunkra ez nem csak egy munka, egy átmeneti pénzkereseti lehetőség, hanem hagyomány és összetartás, ami megalapozza a tevékenységünket.

Nem azért fáradozunk, mert muszáj, vagy a főnökünk azt mondta. Nem azért igyekszünk kimagaslóan teljesíteni, mert nincs semmi más lehetőségünk a világban, hanem azért, mert szeretjük amit csinálunk!

Nem sajnálva az időt, az energiát és pénzt igyekszünk egyre jobbak lenni. Ismerős és fontos számunkra a bádogos szakma, ebben nőttünk fel, és ezt sajátítottuk el az idők során magas szinten, hogy teljes magabiztossággal tudjunk ezen a területen bemutatkozni. Ha úgy érezzük, hogy a bádogos munka minden csínját-bínját láttuk már, egy következő helyszínen azonnal valami új helyzettel találkozunk ahol új megoldást kell találni.

A régi módszerek pontos megértése mellett kíváncsiak tudtunk maradni az újdonságokra is.

Mit csinál egy bádogos?

 

Nos, nem csak ereszcsatornát, a bádogos munkák ennél sokkal szélesebb tevékenységben teljesednek ki. Ha felsoroljuk, hogy mi mivel foglalkozunk, szinte minden jellemzőbb terület előkerül, hiszen kevés dolog van bádogos körökben, amivel zavarba lehet ejteni minket. A családi házak, a lakótömbök, társasházak kivitelezése és felújítása során főként a tetőlemezelése, csúcsdíszek, díszes ablakok és homlokzatburkolatok jöhetnek szóba. Ilyenkor is teljeskörű kivitelezést vállalunk, és a beszerzéstől, az egyedi kívánságokon át a szerelésig mindent elvégzünk zokszó és halogatások nélkül.

 

Régi és új kihívások

 

A 1800-as években még divatos volt a berendezési tárgyak és belső helyiségek: kádak, konyhák, főzőedények, borászati kellékek bádogozása. Manapság túlnyomórészt az építőipari területen elterjedt a szakma. Ennek ellenére mi már készítünk díszes üstöket, csúcsdíszeket, különleges homlokzatburkolatot, vagy épp egyedi, horganyzott ereszcsatornát is.

 

Különlegesebb megbízásaink alkalmával templomtornyok, kastélyok ugyanúgy megtalálhatók, mint a mezőgazdasági épületek. Nem riadunk meg a kihívásoktól, hiszen nekünk ez annyira természetes, a nagymamáknak az, hogy húslevest mernek az unokáknak a vasárnapi ebéden, vagy az ács kollégáknak, hogy tetőre kell mászniuk, ha dolgozni akarnak. 

Miért érdemes hozzánk fordulnod?

 

Rengeteg különböző kezdő vállalkozást ismerünk, és nem kérdés, hogy ismertség tekintetében gyakran meg is előznek minket. Ezzel nincs is semmi baj. Ami azonban nálunk rendszeresen elégedettséget szül, az az a fajtahozzáállás és szakmai alázat, amit az elmúlt évek munkája ad a kezünkbe. Ebben a szakmában szinte lehetetlen gyorstalpaló továbbképzéseken megtanulni a gyakorlati munkát. Saját bőrünkön tapasztaltuk meg a legapróbb hibalehetőségeket, és saját érdeklődésünkből kifolyólag tanultuk meg a legújabb technikákat. Gondolj csak bele, hány problémát kellett megoldanunk ezalatt a 3 generáció alatt… 
30 évtizede a nagypapa még csak egy ügyes kezű bádogos Zala megyéből, napjainkban azonban már az egész országban jelen vagyunk. 

 

Éppen ezért több lehetőség közül elég gyorsan kiválasztjuk a legjobb, legoptimálisabb megoldást, és a kézi vagy gépi szerszámok kiválasztásánál sem állunk karbafont kézzel, hogy: Na most akkor mi legyen?

Ha hozzánk fordulsz, akkor a tetőfedő bádogos kivitelezés mellett transzparens kommunikációra is számíthatsz, mindenről teljeskörűen tájékoztatunk. Természetesen mi is pénzt kérünk a munkánkért, de cserébe nyugodt szívvel vállalunk garanciát, hiszen pontosan tudjuk, hogy minőségi, becsületes munkát végeztünk.

 

Érdemes a webshopunkon, vagy személyesen is tájékozódni, hiszen az online megjelenésünkre is nagyobb hangsúlyt fektetünk, mint az elmúlt évtizedek képviselői.