Duplán megtérül, ha jó szigeteléssel adod el a házad!

Az árat feldobja, az időt leviszi eladáskor a minőségi szigetelés

 

A jó szigetelés akár 10-15 %-ot dob a vételáron és összességében dupláját hozza, mint mennyit elköltöttél rá? Nagyjából… de mindjárt meg is nézzük részletesebben. Az építőipar és az ingatlanpiac még kevéssé érzékeli a közelgő válság, a folyamatban lévő gazdasági korrekció lépéseit, így nagyjából változatlanul kelnek el az újépítésű és használt ingatlanok is.

 

Számolni lehet azzal, hogy nyár végére, jövő évre nem nagyon várhatunk áremelkedést a piacon, de csökkenésre sem érdemes készülni. Nagyjából stagnálnak az árak, ami az eddigi emelkedéshez képest legalább egy kis enyhülést hozhat a vásárolni vágyóknak. Megnézzük pár pontba szedve, hogy milyen apró szigetelési munkálatokat nem szabad kihagyni eladás előtt, hiszen többszörösen térülnek meg eladáskor.

 

Roskadozó tető és ereszcsatorna? Segítünk!

 

A mi szakterületünk az időtálló homlokzatok, a modern bádogtetők, a korszerű és stílusos ereszcsatornák, a különböző külső-és belső bádogburkolat megoldások vagy például, mint a szigetelt trapézlemez. Nem kérdés tehát, hogy ezekben a kérdésekben nagyon szívesen segítünk, hiszen harminc év tapasztalattal a hátunk mögött, és saját bádogos szaküzletünkkel, webshopunkkal teljeskörűen tudjuk kiszolgálni az igényeket.

 

Az ereszcsatorna manapság már dekorációként is működik!

 

Az ereszcsatornák karbantartása főleg az egyik következő pont, a teraszok, a kültéri burkolat és a falak védelmét szolgálják, ezért erről sem szabad megfeledkezni, ha javításra, szépítésre szorul! Különösen azért, mert manapság már esztétikai szempontból is

 

Masszív kerítések természetes hatású bádoggal

 

A másik, amiben mindenképp állunk rendelkezésre, az az „ezer év és még egy nap” címszó alatt a modern, gondozásmentes kerítések, melyeket horganyzott, időtálló bevonattal és a legkülönbözőbb színekben, fa-és kőmintában is elkészítünk, méretre szabunk, összeszerelünk. Sokat számít egy családi ház esetében, hogy a biztonságot és igényességet már a kertből, a kertkapunál is érezni lehessen, mielőtt még belépnének a bejárati ajtón!

 

Apropó, bejárati ajtó

 

A biztonsági ajtók, a jól záródó, zárható esetleg automatizált berendezések is jelentősen emelik egy ingatlan értékesítési árát. Nem csak jól néz ki, de bizalmat kelt az emberekben, ha egy masszív, mutatós bejárati ajtó, egy automatizált garázskapu, egy takaros kert és egy napsütéses terasz is hozzátartozik a „csomaghoz”.

szigetelés

Nyílászárók, árnyékolás

 

Kinek ne lenne szimpatikus, hogy lefelezi a hagyományos ház rezsijét azáltal, hogy modern, jól szigetelő ablakokat, redőnyöket, rolókat szereltünk fel a jövendőbeli házában? Gyönyörű és minőségi nyílászárók keresik gazdáikat a magyar-és nemzetközi gyártók soraiban egyaránt. Az árnyékolás mellett a szellőztetés, és a praktikus, családbarát, vagy épp helytakarékos megoldások (például bukó, emelő- vagy tolóablakok a konyhában, szobákban) jelentősen emelik a vásárlási kedvet és az eladási árat is.

 

A friss és száraz falak aranyat érhetnek

 

Illetve megfordítva a dolgot: a vizes, penészes, régi és roskadozó vályogfalak nagyon nehezen adhatók el, nehéz őket biztosítani, és a vételárat is jobb, ha minimálisra csökkentjük, ha azt szeretnénk, hogy bárki bevállaljon egy ilyen kaliberű felújítási munkát és több hetet, akár hónapot is rászánjon erre a vásárlás előtt, miközben nem is tud beköltözni egy ilyen egészségtelen levegőjű, nyirkos házba, lakásba.

 

Mennyivel ér többet, ha jól szigetelt minden?

 

Ha a nyílászárók újak, az már önmagában 15 % nagy általánosságban. Ha a felsoroltak mindegyike rendben van és takaros, felújított, kívül-belül friss házikót árulunk, az inkább 20-30%-al emeli a vételárat, egyéb extrákról, mint megújuló energiaforrások például nem is beszélve. Jól hangzik ugye?

 

Különösen az hangzik jól, hogy nagyjából a nyereséged felét sem költötted el a felújításra, mégis dupláját éri, ha eladósorba kerül, hiszen ebbe azt is bele kell számolni, hogy a vásárlód számára hosszútávon biztosítasz komfortot, gondtalan, szerelés-és felújításmentes éveket az olcsó rezsi mellé.