Cserepeslemez szerelése:

Az általunk gyártott cserepeslemez- favázra vagy lécezésre, de akár fém szerkezetre is-egyszerűen szerelhető fém tetőfedő anyag. Nagyon fontos:más tetőlemezekkel szemben, elengedhetetlen a PONTOS léctávolság. Az alátétszerkezet anyagától függően színazonos, önfúró fa vagy önmetsző vas csavarokkal tudjuk rögzíteni cserepeslemezünket.

Nagy előnye a súlya,mivel a régi azbesztpalára optimalizált tetőszerkezetek esetén a síkpala 6,5kg/m2-nél(száraz állapotban) nehezebb tetőfedő anyagot nem bír el. Cserepeslemez súlya ca.4,5kg/m2, ami meglehetősen könnyű a sík- vagy hullámpalával szemben.

Ilyen tetők esetén a legjobb módszer, amikor a palabontás, mivel megszabadulunk házunk egészségkárosító anyagot tartalmazó részeitől.

“Fontos! A műveletet csak pala bontási terv és megfelelő védőruházatban végezhetjük, szakemberek segítségével.”

Költséghatékonyabb módszer, amikor a régi palafedés fennmarad, és páraáteresztő fóliával és lécezéssel kialakítjuk új fémlemeztetőnk alátétszerkezetét.

Mi a különbség az általunk gyártott és egyéb gyártású cserepeslemez között?

• Szimmetrikus forma lehetővé teszi, hogy mindkét irányból elkezdhetjük szerelni fedésünket. Ami további előnyt jelent a vágott lemezek felhasználhatósága esetén,csökkenteni tudjuk a leeső lemez mennyiségét.

• Legkorszerűbb technológia által készített, 3D-s kések lehetővé teszik a 30mm-es anyagvesztességgel járó toldásokat, minimalizálva ezzel a felesleges anyagfelhasználást.

• A lemezek hosszát, egyedi igényeknek megfelelően méretre vágjuk( 6020mm-ig). Önnek csak a tető hosszát kell lemérni, és az ereszbe való belógást (kb. 8 cm-t) kell hozzáadnia!

Az egyedi szegélylemezek, hajlatok/vápák, kúplemezek vagy gerincelemek (pl.: nyeregtető, sátortető vagy kontyolt tető esetén) gyártását és kiszállítását is vállaljuk. Az utórendeléseket igyekszünk a lehetséges legrövidebb határidővel teljesíteni.

Ha szép otthont szeretnénk…

 

Matt, struktúrált bevonatú fém cserepeslemezek használata esetén exkluzívabb megjelenést kölcsönöz otthonunknak.

A fényes, poliészteres bevonatokkal szemben nem csillog, nem hivalkodó, elnyeli az esetleges egyenletlenségeket tetőszerkezetünkben.

Struktúrált bevonat esetén, a világ élvonalában lévő SSAB Svéd acélgyártó óriás Greencoat termékeit használjuk.
Az Greencoat Mica Pro Bt. bevonatú lemezeket használjuk, melyek 0,5mm-es anyagvastagsággal és 275g/m2 horganyzású lemezei minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek.

I.osztályú lemezek, megfelelő gyártói technológia és gondos kivitelezés esetén időtálló tető lesz fejünk felett. Nem veri össze a jégeső, nem tépi fel a szél és nem lesz rozsdafoltos pár éven belül. Akár szürke cserepeslemez akár a téglavörös változatra esik a választása, az épület hosszantartó, időtálló tetőzetet fog kapni. 

Igény esetén, antikondenzációs filc réteggel is ellátjuk cserepeslemezünket.

 

A KÁTYA cserepeslemez lényege az egyszerűségében rejlik.

2in1 megoldás, ahol a lemez aljára kasírozott páramegfogó réteget egy mozdulattal a lemezzel együtt szereljük fel. Filcréteg esetén nem kell páraáteresztő tetőfóliát használni, de az átszellőztetésről és a megfelelő lejtésről gondoskodni kell!

Beépített tetőterek, hideg és meleg tetők esetén javasolt a minél nehezebb legalább 140g/m2 súlyú tetőfóliák használata.

 

Családi házak, gazdasági és ipari épületek fedésére is tökéletes választás

A hagyományos cserép súlyától eltérően, csakúgy, mint a trapézlemez, a cserepeslemez könnyű súlyának köszönhetően széleskörű felhasználhatóságot tesz lehetővé. Így nem csak lakossági, de gazdasági, ipari épületek építkezése, felújítása során is kiváló tetőfedő anyag.

 

Cserepeslemez típusok

A cserepeslemez típusok két osztályba sorolhatók:
· Hagyományos cserepeslemez. amelyek 1-6 m-ig gyárthatók (Kátya, Lindab).
· moduláris ( kis elemes cserepeslemez), hosszúsága a Rózi esetében 82 cm, nettó szélessége pedig 121 cm.

A Kéri Bádog Kátya cserepeslemez egyedi igényeknek is megfelelő méretben gyártható.

A Kéri Bádog által gyártott cserepeslemezek színek széles skálán elérhetők.

Fényes lemez színek, bevonatok

Struktúrált matt lemez színek, bevonatok

Speciális dekor bevonattal