Vörösréz lemez

A vörösréz lemez használata a bádogos szakmában mindig is kuriózum volt. Egyben minőségi, időtálló és természetes alapanyag. Festés helyett az évek során természetes patina képzőik felületén ami először sötétbarna majd patina zöld kinézetet ölt.

A vörösréz lemez az egyik legnemesebb anyag amit házunkra rakhatunk. Nemhiába készülnek ebből a csúcsdíszek, toronyburkolatok is, de mind a mai napig a pálinkafőzők többségénél a kúpok és az aromatornyok is vörösrézből készülnek.

A KME TECU® termékek számos egyedi megoldást kínálnak. Feltűnő különböző színes felületek vörösrézből lehetővé teszik a szinguláris kialakítást.

TECU® PREMIUM, TECU® PATINA, TECU® GOLD, TECU® OXID, TECU® BRASS, TECU® BRONZE, TECU® IRON, TECU® BOND, TECU® CLASSIC

Vörösréz lemezek Kéribádog
Vörösréz lemez borítás
Vörösréz lemezek színek
Vörösréz lemezek

ADATOK:

Vörösréz lemez táblalemez méret:

1000 x 2000 mm 0,5 mm vastagságban

Vörösréz lemez szalag méretek:

1000 x 10000 mm 0,5 mm vastagságban
1000 x 20000 mm 0,5 mm vastagságban
500 x 30000 mm 0,5 mm vastagságban

Fix méretű vörösréz lemez termékek mellett egyedi méretű lemezek előkészítését, hasítását, darabolását és akár megmunkálását is vállaljuk. A raktáron található termék készletről érdeklődj elérhetőségeinken.
Már …ft+ÁFA-tól. (Feltöltés alatt)

Pár szó a vörösréz lemezről

A vörösréz lemez jelentős szerepet játszik számos iparágban, így az építőiparban, az elektronikában, és a művészetben is. Rendkívüli tulajdonságai, mint például a tartósság, a rugalmasság és a korrozióállóság teszik ezt a lemezfajtát olyan sokoldalúvá.

A vörösréz lemez gyártása 

A vörösréz lemez gyártásának folyamata több lépésből áll. Először is, a vörösréz bányászat során kinyerik a nyersanyagot a földből, majd a kinyert vörösrézt megtisztítják, hogy eltávolítsák a felesleges anyagokat a tisztasága növelésének érdekében..

Ezt követően, a tisztított vörösrézt hőkezelik és lemezzé formálják. A hőkezelés és a formázás során alakulnak ki a vörösréz olyan tulajdonságai, mint például a rugalmassága és az ereje.

Fizikai és kémiai tulajdonságok

A vörösréz lemez számos fizikai és kémiai tulajdonsággal rendelkezik, amelyek számos alkalmazási területen hasznosíthatóak.

Fizikai tulajdonságok:

 • Szín: a vörösréz lemez tipikusan vöröses-barnára festett
 • Sűrűség: a vörösréz lemez rendkívül sűrű, ami a tartósságát biztosítja
 • Olvadáspont: a vörösréz lemez magas olvadáspontja lehetővé teszi a használatát magas hőmérsékletű alkalmazásokban

Kémiai tulajdonságok:

 • Oxidáció: a vörösréz lemez képes az oxidációra, ami zöld patinát képez a felületén
 • Elektromos vezetőképesség: a vörösréz lemez kiváló elektromos vezető, ami ideálissá teszi az elektronikai alkalmazásokhoz

A vörösréz lemez felhasználási területei 

 • Építőipar: Az építőiparban a vörösréz lemezt tetőfedésre, csatornákra, és díszítő elemekre használják. Az ilyen jellegű alkalmazásokban a vörösréz lemeznek állnia kell a külső környezeti tényezőknek, mint a szél, az eső vagy a hő.

 • Elektronika: A vörösréz lemez kitűnő elektromos vezetőképessége miatt ideális az elektronikában való használatra.Olyan alkatrészeket hoznak létre belőle, mint vezetők, kapcsolók vagy nyomtatott áramkörök.

 • Művészet: A vörösréz lemez rugalmassága és szép színe miatt számos művészeti alkalmazásban használják, például szobrászat vagy ékszerkészítés.

A vörösréz lemez előnyei és hátrányai 

Előnyei:

 • Tartósság: A vörösréz lemez rendkívül tartós anyag, amely évekig, sőt évtizedekig képes ellenállni a kopásnak és a korroziónak.
 • Rugalmasság: A vörösréz lemez könnyen formázható és hajlítható.
 • Korrozióállóság: A vörösréz lemez korrozióálló, ami azt jelenti, hogy ellenáll a rozsdásodásnak és az oxidációnak.

Esetleges hátrányai:

 • Ár: Viszonylag drága amely a tisztaság és vastagság tekintetében változik. 
 • Súly: A vörösréz lemez magas sűrűségű anyag, ami elég nehézzé teheti. A kezelés és szállítás esetében játszhat döntő szerepet.

Gyakran ismételt kérdések: 

 • Milyen vastag a vörösréz lemez? A vörösréz lemez vastagsága a felhasználásától függően változhat. Az iparban általában 0.5-10 mm vastagságú lemezekkel dolgoznak.
 • Mire használják a vörösréz lemezt? A vörösréz lemezt számos területen használható, többek között az építőiparban (például tetőfedéshez), az elektronikában (elektromos vezetőként), és a művészetben (ékszerkészítéshez vagy szobrászathoz).
 • Hogyan lehet megmunkálni a vörösréz lemezt? A vörösréz lemezt számos módon megmunkálható, például hajlítással, vágással, préseléssel vagy forrasztással. A pontos módszer a lemez vastagságától és a tervezett alkalmazástól függ.

Összefoglalva, a vörösréz lemez rendkívül sokoldalú anyag, amely számos iparágban használatos. Bár bizonyos hátrányokkal is rendelkezik, mint az ár és a súly, ezek gyakran felülmúlják az előnyei, mint a tartósság, a rugalmasság és a korrozióállóság. A vörösréz lemez gyártása, tulajdonságai és alkalmazásai mind hozzájárulnak a termék széleskörű használatához.